Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Esiopetus

Pertunmaan kunnassa esiopetus järjestetään Pertunmaan yhtenäiskoululla koulun työ- ja loma-aikoja noudattaen. Pidennetyn oppivelvollisuuden osalta esiopetus toteutetaan useimmiten Päiväkoti Keinulassa.

Esiopetuksessa oppilaille tarjotaan valtakunnallisen esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden mukaista esiopetusta. Opetus järjestetään omassa esiopetusryhmässä koulun yhteydessä. Lapsen huoltajan tulee huolehtia, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Matkat esiopetukseen järjestetään kunnan koulukuljetuksissa. Esioppilaille järjestetään kuljetus koululle aamuisin kotoa tai valinnaisesti päivähoidosta ja esiopetuksen jälkeen paluu kotiin tai päivähoitoon. Kts. lisätietoa kohdasta Koulukuljetus.

Toimintaohjeet

Esiopetukseen ilmoittautuminen lukuvuodeksi 2024-2025

Maksuttomaan esiopetukseen ilmoittautuvat vuonna 2018 syntyneet lapset. Lisäksi oikeus esiopetukseen on vuonna 2017 syntyneillä, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty vuodella sekä vuonna 2019 syntyneillä, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Mikäli olette muuttamassa Pertunmaalle ja haluatte ilmoittaa lapsenne esiopetukseen, ota yhteyttä Pertunmaan koulutoimistoon (Salla Hutri, puh. 050 314 5845, salla.hutri@pertunmaa.fi )