Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Yrittäjille

Pertunmaa sijaitsee erittäin hyvien liikenneyhteyksien varrella. Moni onkin varmaan poikennut Kuortin ABC:llä. Kuortti onkin kunnan  palvelu- ja työpaikkakeskittymä, tarjoten työmahdollisuuksia kaupan palveluissa, metalli- ja muoviteollisuudessa. 

Varsinkin Kuortin alueen metalliteollisuus on kasvanut voimakkaasti viime aikoina. Tuo kasvu tuo yhä uusille yrityksille mahdollisuuksia hyödyntää alueen yritysverkostoa, esimerkiksi koneistamolle olisi vielä selkeä tilaus alueella. 

Puunjalostus- ja puusepänteollisuus keskittyy kirkonkylän läheisyyteen n 10 km päähän 5-tiestä.

Alueen runsas vapaa-ajan asutus työllistää myös pertunmaalaisia rakentamisen palveluja. Lisäksi hyvien liikenneyhteyksien takia monet alueen rakennusliikkeet voivat tarjota palvelujaan Lahden alueelle ja pääkaupunkiseudulle. 


Pertunmaan kunnan elinkeino-ohjelma (.pdf)


Mikkelin Seudun Uusyrityskeskus DYNAMO tarjoaa maksutonta yrittäjäneuvontaa yrityksen perustamista/ostamista suunnitteleville henkilöille Mikkelin seudulla (Hirvensalmi, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala). Palveluihimme kuuluvat mm. liikeidean arviointi, liiketoimintasuunnitelman ohjaus, yrityksen perustamis- ja rahoitusneuvonta, asiakashankinnan- ja markkinointisuunnitelman kehittäminen, starttirahalausunnot sekä Finnveran rahoituslausunnot.

Lue lisää uusyrityskeskuksen palveluista


Yritystulkki kääntää yrittämisen selkokielelle. Selkeällä opastuksella, hyvillä neuvoilla ja käytännöllisillä työkaluilla voit kehittää yritystoimintaasi tai perustaa uuden yrityksen. Yritystulkin laskentaohjelmilla hallitset ja suunnittelet yrityksen taloutta ja investointeja. Valmiit lomakkeet ja sopimuspohjat auttavat sinua yrityksen arkirutiineiden ja liikesuhteiden hoidossa. Lisäksi Yritystulkista löytyvät työkirjat markkinoinnin ja myynnin omatoimiseen hoitamiseen.
Yritystulkkiin pääset tästä >>

Yhteyshenkilö
Leena Ruotsalainen, kunnanjohtaja
040 821 4590
leena.ruotsalainen@pertunmaa.fi

Työvoimatoimisto 
Mikkeli, avoinna arkisin klo 9-16
Porrassalmenkatu 29, 50100 Mikkeli
puh.0295 044 000

Pertunmaan Yrittäjät