Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kunnanvaltuutettujen puheenvuoroja

9.4.2022

Kuntastrategiaa moniäänisesti

Kunnanvaltuuston tehtävä on päättää kuntastrategiasta. Kullakin valtuustolla on kausittain oma suunnitelmansa, mikä kertoo johdonmukaisesti keinoja, joilla saavutetaan päämäärämme. Olemme määritelleet valmistelun ajaksi noin puoli vuotta. Tarkoituksemme on kerätä tietoa mahdollisimman laaja-alaisesti, luottamushenkilöiltä, työntekijöiltä ja kuntalaisilta vauvasta senioreihin.

Lue Annukka Räisäsen koko puheenvuoro tästä >>


10.4.2022

Peruskivi on itsenäinen kunta

Pertunmaalaisen identiteetin peruskivi on itsenäinen kunta. Identiteetti on muutoksessa koko kunnassa, ja erityisesti päätöksentekijöiden keskuudessa. Tavoitteena on avoimempi ja kuntalaisia osallistavampi toimintatapa eikä enää toimita tiskin alta. Enemmistö näkee muutoksen tarpeellisena. Ehkä se on myös pieni pakko. Henkilövaihdokset ja toimintakulttuurin muutokset ovat vaikuttaneet pääosin myönteisesti. Toki meillä saattaa olla henkilöitä ja päättäjiä, jotka ajattelevat toisin. Tietyt kulttuurin muutokset on ollut pakko tehdä, jotta mm. lain vaatima tasapuolisuus on mahdollistettu.

Lue Jari Liukkosen koko puheenvuoro tästä >>


27.4.2022

Huominen on sun

Viime kesänä, kauniina kesäiltana ajelimme poikieni kanssa Kisarantaan uimaan. Tuuli humisi avoimista auton ikkunoista, puhelimet kävivät kuumina, kun kavereita kutsuttiin mukaan rannalle. Radiossa soi Baddingin paratiisi. Toinen pojista tuumaili, että on tää Pertunmaa aika lähellä tota paratiisia. Hyvä täällä on ihmisen olla, toinen komppasi veljeään. Niin on, täällä on kaverit, turvallista ja tekemistäkin löytyy. Taisi kesäillan fiilis viedä poikia…

Lue Miia Hämäläisen koko puheenvuoro tästä >>


12.5.2022

Luonnollisesti Pertunmaa

Minun kotipesäni on Pertunmaa, ollut jo vuodesta 1988.

Kuntapäättäjänä olen valmis laittamaan, kaiken minkä voin likoon Pertunmaan puolesta ja toivon, että kaikki kuntalaiset osallistuisivat kukin kykyjensä mukaan yhteisiin talkoisiin. Tavoitteena on, että Pertunmaa pysyisi toimivana, kauniina ja itsenäisenä kotipesänä meille kaikille.

Lue Outi Virtasen koko puheenvuoro tästä >>


15.5.2022

Kivoista kivoin Pertunmaa

Somen syvistä saloista ammensin erään henkilön oivallisen ajatelman. En tiedä onko hän jotenkin Pertunmaata tunteva. Vuosaaren kivisissä maisemissa ollessaan hän oli pohtinut kivi sanaa, kiva, kivin, kivoin jne…

Tämähän sattuu oikein hyvin Pertunmaalle, sillä pitäjämme on kaikkein kivisintä aluetta. Hyviä puolia löytyy kuivan kevään aikana, maat eivät kuivu niin helposti kuin esim. savimaat, jotka korppuuntuvat ja kasvusto ei pääse itämään.

Lue Raili Toivosen koko puheenvuoro tästä >>