Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Koulukuljetus

Pertunmaan kunnassa järjestetään koulukuljetukset linja-autoilla ja takseilla.

Edellytykset

Esi- ja perusopetusoppilailla on oikeus Pertunmaan kunnassa maksuttomaan koulukuljetukseen, kun koulumatka on lyhintä käyttökelpoisinta reittiä pitkin kunnan osoittamaan kouluun:

  • esikoululaisella yli kilometrin
  • 1.-2. luokan oppilaalla yli 3 kilometriä
  • 3.-9. luokan oppilaalla yli 5 kilometriä
  • tai jos se muutoin on oppilaan ikään tai olosuhteisiin nähden liian vaikea, rasittava tai vaarallinen. Päivittäinen edestakainen koulumatka saa odotuksineen kestää enintään kaksi ja puoli tuntia, 13 vuotta täyttäneillä kolme tuntia.

Koulukuljetukseen oikeutettu oppilaskin voi joutua kävelemään koulukuljetusreitin varrelle, sopivaksi määritettyyn paikkaan (1. luokkalainen max 3 km), jos oppilas jouduttaisiin muutoin hakemaan ns. pistoajona.

Esiopetusoppilaat pyritään hakemaan kotipihasta. Lapsella on oikeus saada kuljetus kotoa tai päivähoitopaikasta ja vastaavasti takaisin. On myös mahdollista, että lapsen kuljetus järjestetään huoltajan ilmoituksen mukaisesti vaihdellen sekä kotoa että päivähoitopaikasta.

Toimintaohjeet

Mikäli huoltaja haluaa anoa lapselleen maksuttoman esiopetus- tai koulukuljetuksen yllä mainittua lyhemmälle matkalle, tulee asiasta olla lääkärin/ psykologin lausunto oppilaan terveydellisistä syistä tai koulukuljetusta voi anoa matkan vaarallisuuden perusteella. Koulumatkan vaarallisuuden arvioinnissa käytetään koulutoimistossa apuna Koululiitu-ohjelmaa.

Mahdolliset anomukset tulee tehdä Pertunmaan sivistys- ja hyvinvointilautakunnalle osoitteella: Pertuntie 14, 19430 Pertunmaa tai Wilma-viestinä koulutoimistoon, Salla Hutrille.

Koulukuljetusopas (pdf)

WILMAAN KIRJAUTUMINEN