Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Mikä on Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa?

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa järjestää (1.1.2023 alkaen) sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelut Etelä-Savon 12 kunnan alueella. Alueen kuntia ovat Enonkoski, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna ja Sulkava.

> Tutustu www.etelasavonha.fi

Eloisan palvelut

Etelä-Savon alueen asukkaiden on keskeistä tietää, että Etelä-Savon hyvinvointialueen palvelupisteet säilyvät ennallaan vuoden vaihteen jälkeen. Tutustu Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan palveluihin nettisivuilla www.etelasavonha.fi

> Eloisan palvelut

> Eloisan palveluhakemisto

> Eloisan palvelupaikat

> Päivystys ja kiireellinen apu

Etelä-Savon pelastuslaitoksen yhteystiedot, ajankohtaiset asiat ja palvelut löydät pelastustoimi.fi:stä.

> Etelä-Savon pelastuslaitoksen sivustolle

Sähköinen asiointi

Voit asioida Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisassa myös sähköisesti niin terveys- kuin sosiaalipalveluissa. Eloisan nettisivuilta löydät myös sähköisen asioinnin kuntakohtaiset vaihtoehdot.

> Sähköinen asiointi Eloisalla

Pelastustoimea koskevat lomakkeet ja ohjeet, kuten tulenteko- ja palovaarailmoituksen tai varautumisen ja pelastussuunnitelmien ohjeet, löydät pelastuslaitoksen omalta sivustolta. 

> Pelastustoimen lomakkeet ja ohjeet

Digilääkäri

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan Digilääkäri palvelee joka päivä koko Etelä-Savon hyvinvointialueen väestöä.

Digilääkäri on maksuton etävastaanottopalvelu Enonkosken, Hirvensalmen, Juvan, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun, Pertunmaan, Pieksämäen, Puumalan, Rantasalmen, Sulkavan ja Savonlinnan väestölle.

> Digilääkäri Eloisa

Chat-palvelu

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan chat palvelee joka päivä ja tarjoaa Etelä-Savon asukkaille maksuttomat, helppokäyttöiset ja paikasta riippumattomat palvelut.

Chatissa voi asioida anonyymina, mutta tarvittaessa myös tunnistautuminen on nopeaa ja turvallista verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla.

Chat löytyy Eloisan nettisivujen oikeasta alanurkasta. Chatin eri palveluilla on omat aukioloaikansa.

> Eloisan Chat-palvelu

Ohjausta ja neuvontaa

Terveysneuvonta ja hoidon tarpeen arviointi

Saat terveysneuvontaa jokaisen hyvinvointikeskuspalvelun vastaanotolla. Tarvittaessa varaamme sinulle vastaanottoajan ammattilaiselle.

> Terveysneuvonta

Ikääntyneiden asiakasohjaus

Ikääntyneiden asiakas- ja palveluohjaus on ikääntyneille ja heidän läheisilleen tarkoitettu maksuton palvelu. Asiakasohjauksesta saat neuvontaa ja ohjausta hyvinvointialueen, yksityisten palveluntuottajien, kolmannen sektorin, vapaaehtoisten sekä seurakunnan ikääntyneille tarkoitetuista palveluista.

> Ikääntyneiden asiakasohjaus

Lapsiperheiden asiakasohjaus Perheneuvo

Lapsiperheiden asiakasohjaus tarjoaa ohjausta ja neuvontaa lapsiperheille suunnatuista palveluista.

> Lapsiperheiden asiakasohjaus

Vammaisten asiakasohjaus

Neuvomme ja ohjaamme kysymyksissä, jotka koskevat vammaisille henkilöille tarkoitettuja palveluja ja tukitoimia. Erilaiset tukitoimet helpottavat kotona ja kodin ulkopuolisessa elämässä selviytymistä.

> Vammaisten asiakasohjaus

Etelä-Savon hyvinvointialueen sivu

Pertunmaan hyvinvointiasema

Julkaisut

https://etelasavonha.fi/asiakkaan-opas/palveluoppaat/