Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ideoita asukkaiden aktivointiin haetaan avoimissa työpajoissa

Miten alueella voidaan sopeutua väestön vähenemiseen, vanhenemiseen tai poismuuttoon? Ratkaisuja haetaan Etelä-Savon maakuntaliiton CASPER-hankkeessa yhdessä alueen kuntia, toimijoita ja asukkaita aktivoimalla. Keskeinen osa hanketta on yhteistyö kansainvälisten partnereiden kanssa. Malleja haetaan Unkarista, Puolasta, Ranskasta ja Italiasta.

CASPER-hanke (1.3.2023-28.2.2027) kokoaa yleisen supistumiskehityksen tilannekuvaa maakunnan kunnista sekä suunnittelee yksityiskohtaisemman kehittämistoimenpiteen ja siihen liittyvän pilotoinnin yhteistyössä kuntien ja muiden kohderyhmien kanssa.

Helmikuun työpajoissa keskitytään asukkaiden aktiivisuuden ja osallisuuden vahvistamiseen. Tavoitteena on kehittää yhdessä keinoja, joiden avulla alueiden toimijat ja kansalaiset saadaan entistä suoremmin mukaan etsimään ratkaisuja väestökadon haasteisiin. Siten alueen asukkaat voivat sopeutua muutoksiin tai parhaassa tapauksessa löytää luovia vaihtoehtoja palvelujen oikealle mitoitukselle.
Minkälaisia keinoja on jo käytössä ja miten suoraa osallistumista kuntien kehittämiseen ja päätöksentekoon voidaan vahvistaa?

Sulkavalla ja Mäntyharjulla toteutettavat työpajat ovat samansisältöisiä. Ne ovat kaikille avoimia ja mukaan kutsutaan kuntien edustajia, poliittisia päättäjiä, järjestö- ja yhdistystoimijoita, aktiivisia kuntalaisia ja erityisesti nuoria.

TYÖPAJAT:

Sulkava (Juva, Enonkoski, Rantasalmi, Puumala): kuntalaisten olohuone (Kauppatie 1) torstaina 15.2. klo 16-18.30. Ilmoittaudu tästä linkistä.

Mäntyharju (Kangasniemi, Hirvensalmi, Pertunmaa): Villa Aurora (Tervaniementie 2) tiistaina 20.2. klo 16-18.30. Ilmoittaudu tästä linkistä.

Lisätietoja:
https://www.esavo.fi/casper

Jatta Juhola
projektikoordinaattori, project coordinator
CASPER
EUROPE DIRECT
+358 40 519 8300
jatta.juhola@esavo.fi
Mikonkatu 5, 50100 Mikkeli, Finland