Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Joulupolku ja Tapanin ulkotulet – tervetuloa Pankapolulle!

Pankajoen rantoja kiertävä Pankapolku on jo monelle kulkijalle tuttu, samoin Kisarannan nuotiopaikka. Syksyllä 2023 valmistui Pankapolun sivuhaara ”Lintupolku”, Honkaniementien / meijerin ja Ahotien välisen polun sivuhaara. Lintupolun linnunpöntöt ja opastaulut vihitään virallisesti käyttöön keväällä, mutta polku on jo kuljettavissa ja opastaulut paikoillaan. Käyhän kulkemassa!

Talven tullen polku pysyy auki sitä mukaan, kuinka paljon sillä kuljetaan. Parin edellisen talven perusteella ongelmaa ei ole, jokaisen pyryn jälkeen on kulkijoita riittänyt ja aina on jokunen lähtenyt liikenteeseen myös lumikengillä, jolloin reitti vielä vähän levenee. Polku voi tuntua myös turvallisemmalta kulkea näin talviaikaan, kun tallatulta reitiltä ei helpolla eksy. Polun varrelta löytyy opastaulujen lisäksi koko polun kattavia karttoja ja ”Visit Pertunmaa”-sivuilta (visitpertunmaa.fi) pääset katsomaan digitaalista karttaa tai lataamaan reitin Outdoor active’sta. 

Viime talvena Pertun kyläyhdistys tempaisi Pankapolun Vehkosuon päähän Tapaninpäiväksi elävin tulin valaistun Kinkunsulatuspolun. Polulle ilmestyi tonttuja ja joulun taikaa jo ennen Tapania ja itse Kinunkusulatus oli suosittu tapahtuma kirkonkylällä. Samaa tavoitellaan tälle vuodelle.

Näillä näkymin jo marraskuun puolella satanut lumi pysyy maassa tuoden valkean joulun Pertunmaalle. Pankajoki virtaa lumisen metsän keskellä ja joulukuun puolivälissä muuntuu Pankapolku joulupoluksi. Polulla voit kohdata olkipukkeja, tonttuja ja lyhtyjä – joulun tunnelmaa! Ja Tapanina, 26.12., iltahämärissä syttyvät tuikut ja roihut valaisemaan polkua. 

Pertun kyläyhdistys toivottaa jokaisen kulkijan tervetulleeksi Pankapolulle, Tapanin Kinkunsulatukseen ja joulukuiselle kävelylle tonttujen ja lumisen metsän lumoon. 

Tapaninpäivänä ulkotulet sytytetään hämärän tullen. Kulje varoen ja tulta kunnioittaen. 

———-
Teksti Silja Latvanen
Kuvat Kaija Montin

Joulukuu 2023