Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ruokarengistä saa taas herkullista saunapalvia – ja paljon muuta!

Herkullisista palvituotteistaan tunnettu Ruokarenki Kuortissa palvelee taas entistä ehompana. Jouko ja Raili Toivonen rakensivat Ruokarengin toimitalon Kuorttiin vuonna 2006. He loivat Ruokarengin ja Toivosen herkullisen saunapalvin tunnettuuden. Perinteet velvoittavat.

Marko Maunula aloitti Ruokarengin isäntänä lokakuun 14. päivä 2023.  Vasta reilu kuukausi toimintaa on takanapäin, mutta Maunula on pannut töpinäksi. Kaupan näkyvyyttä ulospäin, mainoskylttejä ja valaistusta, on lisätty, jotta asiakkaat osaavat tiensä ABC:tä tullessaan taas suoraan Ruokarenkiin.

Tuoterepertuaari on jo melkoinen, ja lisää on tulossa kaiken aikaa, vakuuttaa Maunula. Hallikankaan kaksi savusaunaa ovat toiminnassa, toisessa on omaan myymälään tulevat lihat ja toisessa metsästäjien hirvet, kauriit, peurat ja muut rahtipalveluna savustettavat lihat.  Juhliin voi tilata vaikka kokonaisena savustetun possun.

Ruokarengin kaikki tuotteet ovat kotimaisia ja yhteistyötä tehdään laajasti pientuottajien kanssa. Possunlihat tulevat Kuvalan tilalta, maukkaat mangaliza-possun (villasian) lihat Toivolan tilalta, poronliha suoraan Lapista.  Ruokarengissä on myynnissä myös helsinkiläisen Wotkinsin makkarat ja leikkeet. Herkulliset ja palkitut juustot tulevat Juustoportilta, ja maustesekoitukset ja -kastikkeet Poppamieheltä. Tuoreesta kalasta savustettua kalaa on saatavana viikonloppuisin perjantaina ja lauantaina. Palan painikkeeksi hankittavat oluet tulevat pienpanimoista, Nilkko, Teerenpeli ja Kanavan panimo.  Ruokarengissä on tarjolla monia muitakin herkkutuotteita, joita marketeista ei saa. Näistä yhtenä esimerkkinä monen himoitsema aito maalaiskirnuvoi!

Myymälän yhteydessä olevissa tuotantotiloissa on kuumasavu- ja kylmäsavukaapit, jauhelihan ja makkaran valmistukseen koneet, kylmä- ja pakastetilat. Myös Toivosten kuuluisat purkkilihat ovat jatkossakin tuotevalikoimassa. 

Kevään ja kesän koittaessa Ruokarenki lähtee tien päälle myyntiautollaan. Torit, markkinat, festarit ja tapahtuvat kutsuvat! Liikkuva herkkuauto menee sinne, missä ihmiset kokoontuvat, kertoo Maunula.

Maunulalla on pää täynnä ideoita ja suunnitelmia. Intohimo tekemiseen ja kehittymiseen on valtaisa. Ihmisten kanssa hyvin juttuun tuleva ja palveleva mies tuntuu olevan omassa elementissään Ruokarengin isäntänä.

Ruokarenki Oy, palvelee osoitteessa Mäyrätie 2 talviaikaan tiistaista lauantaihin 10–18. Keväällä ja kesällä viikonlopun aukioloaikoja jatketaan.

Tarkemmat tiedot Facebookista Ruokarenki Oy

———-

Teksti Kaija Montin
Kuvat Sammy Virtanen

Joulukuu 2023