Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Pertun pyrähdys 2024

Tule nauttimaan kesästä ja pitämään hauskaa leppoisan urheilutapahtuman parissa!

Reitillä pääset uimaan, juoksemaan ja pyöräilemään. 

Tapahtumassa on kolme sarjaa: 

Kuntoilijaksi kannattaa ilmoittautua, mikäli
haluat kisata aikaa vastaan ja haastaa itsesi. 

Leppostelijana saat edetä reitillä omaan rauhalliseen tahtiin,
vaikka ystävän kanssa! Uintiosuudella apuvälineiden käyttö on sallittua.

Viesti kerää kolmen hengen joukkue ja osallistu tapahtuman viestisarjaan. Viestissä jokainen joukkueen jäsen suorittaa vain yhden lajin. Viestissä uintiosuudella apuvälineiden käyttö on sallittu ja pyöräilyyn sopii myös sähköavusteinen menopeli.

Osallistumismaksu 20 € / hlö tai joukkue. 

Tutustu reittiin tarkemmin TÄSTÄ

Ilmoittudu mukaan 27.6.2024 mennessä TÄSTÄ

————

TAPAHTUMAINFO

YLEISTÄ

Pertun Pyrähdys on kesäinen liikuntatapahtuma, jonka järjestää Pertunmaan kunta.  Lajeina ovat uinti 300m, juoksu 2,2km sekä pyöräily 10km. Vaihtoalueeksi kutsutaan aluetta tai pistettä, jossa vaihdetaan varusteet seuraavaa lajia varten. Vaihtoalueita on kaksi: uinnin ja juoksun jälkeen. Näille alueille tulee toimittaa omat varusteensa sunnuntaina 30.6.2024 klo 9.00–10.00. Vaihtoalueilla on järjestäjän puolesta väline- ja pyörävahti. 

Tapahtuman ensimmäinen lähtö on klo 11.00. Tapahtumassa on kolme sarjaa. Yksilösarjat kuntoilijat ja leppostelijat, sekä kolmen hengen viesti. Osallistumismaksu on 20e, joka maksetaan sunnuntaina ilmoittautumisen vahvistuksen yhteydessä Urheilukentällä (Punakiventie 9, 19430 Pertunmaa). Reitti on merkattu ja viitoitettu koko matkalta oransseilla nuolilla ja huomionauhalla.

YHTEENVETO TAPAHTUMA-ALUEISTA:

Ilmoittautumisen vahvistus ja pyöräilyn vaihtoalue Urheilukentällä: Punakiventie 9, 19430 Pertunmaa
Lähtö ja juoksun vaihtoalue Kisarannassa: Pertuntie 4, 19430 Pertunmaa
Maali Torilla: Pertuntie 18, 19430 Pertunmaa

ILMOITTAUTUMISEN VAHVISTUS 

Ilmoittautumisen vahvistus on tapahtuma-aamuna klo 9.00–10.00 Urheilukentällä (Punakiventie 9, 19430 Pertunmaa). Ilmoittautumisen vahvistuksen yhteydessä osallistuja tai huoltaja allekirjoittaa vastuuvapauslomakkeen, jolla hän ottaa vastuun omasta tai huollettavansa kunnosta ja uimataidosta. Samalla maksetaan osanottomaksu korttimaksulla. Osallistuja saa tavaroilleen säilytyspussit sekä osallistumisnumeronsa. Osallistumisnumero laitetaan kiinni polkupyörän ohjaustankoon tai vaijereihin niin, että se on havaittavissa edestä. Tähän saa nippusiteet ilmoittautumisen vahvistuksen yhteydestä. Numerot kerätään maaliin tultua pois. Uinnissa ja juoksuosuudella ei käytetä numerolappuja.

AIKATAULU

Klo 9.00–10.00 ilmoittautumisen vahvistus ja välineiden toimitus vaihtoalueille. Ilmoittautumisen vahvistuksen yhteydessä tulee osallistujan jättää pyöränsä Urheilukentän pyöräparkkiin, jonka jälkeen voi siirtyä Kisarantaan (Pertuntie 4, 19430 Pertunmaa) ja jättää juoksuosuuden välineet odottamaan omalle vaihtoalueelleen.

Klo 10.00–10.45 on osallistujalla hyvää aikaa vaihtaa uimaosuuden vaatetus päälleen ja valmistautua lähtöön. Viesti-sarjaan osallistujien on tässä välissä hyvä siirtyä oman lajinsa suorituksen alkupisteelle. Hieman ennen lähtöä kokoonnutaan rantaan, jossa järjestäjät antavat viimeisimmän tapahtumainfon n. klo 10.45. 

Ensimmäinen lähtö on klo 11.00. Osallistujat lähetetään matkaan porrastetusti. Ensin kuntoilijat yhtenä tai useampana ryhmänä ilmoittautuneiden määrästä riippuen. Tämän jälkeen viesti-sarjan osallistujat yhtenä ryhmänä. Viimeisenä leppostelijat yhtenä tai useampana ryhmänä. Tällä ryhmittelyllä useampaan lähtöryhmään tehdään uintiosuudesta mahdollisimman turvallinen ja rajoitetaan yhtä aikaa vedessä olevien kisaajien määrää. Oman eränne ja lähtöaikanne saatte kuulla ilmoittautumisen vahvistuksen yhteydessä. 

TURVALLISUUS

Osallistuja sitoutuu ilmoittautumisen yhteydessä ottamaan vastuun omasta kunnostaan ja uimataidostaan. Osallistuminen on siis osallistujan omalla vastuulla. Paikan päällä on ensiapu- ja vesipelastustatoinen henkilöstö mukana järjestämässä turvallista ja rentoa liikuntatapahtumaa niin vesillä kuin tien päällä. Urheilukentällä ja pyörämatkan varrelta löytyy juomapiste, jonka äärellä voi hengähtää ja tankata mehua tai vettä. Huoltoauto kiertää reitillä tapahtuman aikana. Tarkistathan itse, että käyttämäsi välineet ovat kunnossa ja toimivat turvallisesti (esim. pyörän renkaissa ilmaa ja jarrut ok). Pyöräilyosuudelle ei saa lähteä ilman pyöräilykypärää! Liikennesääntöjä tulee noudattaa! 

REITTI JA VAIHTOALUEET 

Reitti alkaa uimaosuudella Kisarannassa. Uinti tapahtuu edestakaisena matkana poijun ympäri ja takaisin rantaan. 

Juoksuvaatteet on jätetty ilmoittautumisen vahvistuksen jälkeen rannalle oman osallistumisnumeron kanssa. Uinnin jälkeen osallistuja siirtyy vaihtamaan vaatteensa juoksuosuutta varten. Voit itse harkita, kuinka paljon vaatetta vaihdat. Vaatteiden vaihtoon on varattu myös pressuaitaukset Kisarannan pihassa. Suosittelemme jättämään arvotavarat ja muut suorituksen aikana tarpeettoman omaisuuden omille huoltojoukoillesi. Soolona kisaajat voivat jättää uimaosuuden välineet muovipussissa omalla osallistumisnumerolla varustettuna Kisarantaan niille osoitetulle paikalle. Tapahtumanjärjestäjä kerää tarvittaessa uimavälineet Kisarannasta Torille, josta ne ovat saatavilla heti maaliin tuntua. Tämä siksi, että viimeisen uimarin siirryttyä juoksuosuudelle myös järjestäjät siirtyvät torille odottamaan maaliintulijoita, eivätkä voi järjestää Kisarannassa vahtia tavaroille. Näin osallistujien välineet pysyvät tallessa ja löytyvät osallistumisnumerolla varustetusta pussista. Voit myös jättää tavarasi Kisarannassa omille huoltojoukoillesi.

Juoksuosuus kulkee Kisarannasta kevyenliikenteen väylää vanhan hautausmaan takaa Urheilukentälle, jossa reitti kiertää urheilukentän ympäri ulkoilureittiä pitkin pyöräparkin luokse Urheilukentän parkkipaikalle. 

Pyöräparkin yhteydessä on juomapiste. Osallistuja vaihtaa pyöräilyosuudelle tarvitsemansa varustuksen ja jättää tarvittaessa pyöräpaikalleen juoksuosuuden välineistön osallistumisnumerollaan varustettuna. Suosittelemme pitämään juoksu ja pyöräilyosuuksien vaatetuksen samana. Tältä vaihtoalueelta järjestäjä ei kuljeta tavaroita maaliin. Paikan päällä on kuitenkin pyörävahti, joka lopettaa vuoronsa viimeisen polkupyöräilijän lähtiessä. Pyöräilykypärä on oltava päässä ennen matkaan lähtöä!


Pyöräilyreitti kulkee Punakiventietä (soratie), josta käännytään Kaupinkyläntielle (hiekkatie). Kaupinkyläntie tulee Joutsantien varteen ja tässä risteyksessä on juomapiste. Joutsantietä (maantie) pyöräillään takaisin päin Pertunmaalle ja Pertuntietä pitkin päädytään Pertunmaan Torille maaliin (Pertuntie 18, 19430 Pertunmaa).Maaliviiva on ylitetty, kun saavut torille, jossa järjestäjät ottavat osallistujien aikoja ylös.

VIESTI-SARJAN ERILLISOHJEET

Viesti-joukkueen muodostaa kolme henkilöä, joista jokainen suorittaa yhden lajin. Jokaisen viestijoukkueen jäsenen on käytävä ilmoittautumisen vahvistuksessa allekirjoittamassa vastuuvapautuslomake. 

Viestin vaihto tapahtuu ”vaihtopuomilla”, joka on merkattu kyltillä. Nämä vaihtopuomit sijaitsevat (varuste)vaihtoalueiden välittömässä läheisyydessä. Jokainen viestijoukkue itse huolehtii vaihtopaikoille liikkumisesta. Jokainen joukkue siis itse vastaa siitä, että juoksun ja pyöräilyn suorittajat ovat paikoillaan ajallaan; järjestäjät eivät kuljeta osallistujia viestivaihtopaikoille. Viestissä ei käytetä mitään viestikapulaa, vaan vaihto tapahtuu ns. läpsystä. 

MITÄ TARVITSET MUKAAN?

  • Osallistumismaksua varten maksukortin
  • Uimapuku ja pyyhe, halutessasi/tarvittaessa uimalasit ja- lakki, märkäpuku, kelluttava apuväline
  • Juoksuun soveltuva vaatetus ja jalkineet
  • Pyörä ja pyöräilykypärä, halutessa/tarvittaessa pyöräilykengät, -lasit, jne.
  • Heijastinliivi pyöräilyosuudelle, jotta näyt paremmin autoilijoiden silmissä
  • Oma juomapullo

ARVOTAVARASÄILYTYS

Mikäli tarvitset arvotavaroillesi säilytystä (puhelin, avaimet, lompakko), onnistuu se ilmoittautumisen vahvistuksen yhteydessä. Tällöin arvotavarasi suljetaan nimellä ja numerolla varustettuun kirjekuoreen, jonka saat maaliin päästyäsi. Suosittelemme kuitenkin, että jätät arvotavarasi huoltojoukoillesi, mikäli se on mahdollista!

MUUTA

Maalissa (torilla) on kisailijoille makkara ja mehu –tarjoilu. 

Nähdään Pyrähdyksessä!